ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί- Κοντά στα 10.000 τα κρούσματα

09:13 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί- Κοντά στα 10.000 τα κρούσματα
O απολογισμός των νεκρών της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε 213 σε όλη την Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 30ής Ιανουαρίου 2020, όπως γνωστοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Επιβεβαιώθηκαν 1.982 νέα κρούσματα του 2019-nCoV, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια έφθασε τα 9.692, διευκρίνισε η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε την Πέμπτη ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Πρωτοβουλία για επαναπατρισμό κατοίκων της Ουχάν

Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν, ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνγίνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.

Πέμπτο κρούσμα στη Γερμανία

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα πέμπτο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για έναν εργαζόμενο που απασχολείται στην ίδια εταιρεία όπου εντοπίστηκαν οι τέσσερις άλλοι άνθρωποι που νόσησαν από τον κινεζικό ιό, στο κρατίδιο της Βαυαρίας. «Αυτό αφορά έναν εργαζόμενο στην εταιρεία Στάρνμπεργκ, στην οποία εργάζονται οι τέσσερις άλλοι νοσούντες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του γερμανικού κρατιδίου.

Νέες αναστολές πτήσεων

Η Turkish Airlines αναστέλλει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας. Ο Μπιλάλ Εκσί με ανάρτησή του στο twitter, τόνισε πως «οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα - Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν - αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου», λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν. «Αναστέλλουμε τις πτήσεις προς την Κίνα ως τη 2α Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Άμπντουλ Σάταρ Χοχάρ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου την Κυριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.