ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος Τυνησίας: Το σχέδιο Τραμπ είναι η αδικία του αιώνα

09:33 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Πρόεδρος Τυνησίας: Το σχέδιο Τραμπ είναι η αδικία του αιώνα
Το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό είναι η «αδικία του αιώνα», έκρινε χθες Πέμπτη ο Κάις Σαΐντ, ο πρόεδρος της Τυνησίας, χώρας που διατηρεί συμμαχικούς δεσμούς με την Ουάσινγκτον.

«Είναι η αδικία του αιώνα, είναι (...) προδοσία», στηλίτευσε ο Σαΐντ στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη αφότου ανέλαβε την εξουσία, πριν από 100 ημέρες, η οποία μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Ουατανίγια.

«Η Παλαιστίνη δεν είναι χωράφι για πούλημα», τόνισε ο Σαΐντ, στηλιτεύοντας το σχέδιο που αποκάλυψε εντέλει αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αφού όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαίωσε επανειλημμένα πως θα πρότεινε τη «συμφωνία του αιώνα».

Το σχέδιο του Τραμπ προβλέπει λύση δύο κρατών, αλλά εμπεριέχει όρους που προκαλούν την έντονη αντίδραση των Παλαιστίνιων, οι οποίοι το απορρίπτουν κατηγορηματικά. Ακόμη, ο Σαΐντ επέκρινε την ηττοπάθεια, που περιέγραψε με τη φράση «κουλτούρα της ήττας στον αραβικό κόσμο», ενώ έκρινε ότι η «εξομάλυνση» των σχέσεων «με τη σιωνιστική οντότητα» είναι «έγκλημα».

Σημειώνεται ότι ο Σαΐντ, μετά την εκλογή του στην προεδρία τη 13η Οκτωβρίου, τάσσεται ανυποχώρητα υπέρ των Παλαιστινίων και εναντίον των πολιτικών του Ισραήλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.