ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΗΕ: Έκκληση για «άμεση διακοπή» των εχθροπραξιών στην Υεμένη

09:17 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε με ανακοίνωσή του την Πέμπτη την «άμεση διακοπή» των εχθροπραξιών στην Υεμένη, οι οποίες απειλούν την πολιτική διαδικασία με σκοπό να τερματιστεί η ένοπλη σύρραξη.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εκφράζουν την μεγάλη ανησυχία τους μπροστά στη σημαντική κλιμάκωση της βίας στη Νεμ και στην Τζουφ», στο βόρειο τμήμα της Υεμένης, καθώς και για «τις συνέπειες που έχει στους αμάχους, χιλιάδες εκ των οποίων εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται επίσης η ανάγκη να παραμείνει σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στη Χοντάιντα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, που είχε συμφωνηθεί στη Σουηδία τον Δεκέμβριο του 2018.

Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου του ΟΗΕ ζητούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να «σταματήσουν όλες οι κινήσεις εκφοβισμού των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις» και ανεμπόδιστη πρόσβαση» των οργανώσεων αρωγής κυρίως στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Η παραπάνω δημοσιοποίηση ακολουθεί την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη κατόπιν αιτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.