ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιέστα για το Brexit στο Λονδίνο- Τζόνσον: Μία νέα αρχή

11:21 - 31 Ιαν 2020 | Ειδήσεις
Φιέστα για το Brexit στο Λονδίνο- Τζόνσον: Μία νέα αρχή
Φιέστα για το Brexit στήνει στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναμένεται να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας για μια νέα αρχή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα απευθύνει ομιλία προς το έθνος το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, τις τελευταίες ώρες πριν... χαράξει το Brexit.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, όπου έχουν διαρρεύσει τα βασικά σημεία της ομιλίας που θα βγάλει, ο Τζόνσον θα καλέσει τους Βρετανούς να αγκαλιάσουν αυτή «την ιστορική ευκαιρία» για τη χώρα, όπως χαρακτηρίζει το διαζύγιο με την ΕΕ έπειτα από 47 χρόνια.

Θα ζητήσει ακόμα από τους Βρετανούς να τον βοηθήσουν «να απελευθερώσει όλη τη δυναμική της χώρας και να ανεβάσει το επίπεδο όλου του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρουν ακόμα πηγές από τη Downing Street.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 22:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδας), ενώ ένα ρολόι το οποίο θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο θα προβάλλεται στον τοίχο της επίσημης κατοικίας του στη Downing Street κατά την τελευταία ώρα πριν το Brexit στις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

«Η δουλειάς μας ως κυβέρνηση, η δική μου δουλειά, είναι να ενώσω τη χώρα και να την προχωρήσω μπροστά», θα πει ο Τζόνσον, που προσθέτει:«Και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να πούμε σήμερα είναι ότι αυτό δεν είναι ένα τέλος, αλλά μία αρχή».

«Αυτή είναι η στιγμή που ξημερώνει και σηκώνεται η αυλαία σε μία νέα πράξη», θα επισημάνει ο Τζόνσον. «Είναι μία στιγμή πραγματικής εθνικής ανανέωσης και αλλαγής».

Σόου με φώτα και λέιζερ καθώς και άλλες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες από την κυβέρνηση Τζόνσον στη Downing Street , ενώ ο επικεφαλής του κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ πρόκειται να διοργανώσει μια «Γιορτή του Brexit» στην Parliament Square.

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.