ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερουσία απέρριψε την κατάθεση μαρτύρων- Προς απαλλαγή ο Τραμπ

12:44 - 01 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Η Γερουσία απέρριψε την κατάθεση μαρτύρων- Προς απαλλαγή ο Τραμπ
Η δίκη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία αναμένεται να ολοκληρωθεί «εντός των προσεχών ημερών», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, πρόεδρος αυτού του σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου αλλά και της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας σε αυτό.

Η αναγγελία του Μακόνελ έγινε αμέσως μετά την απόρριψη από την πλειοψηφία των αιρετών στη Γερουσία, που έχουν τον ρόλο των δικαστών σε αυτή τη διαδικασία, του ενδεχομένου να κληθούν να καταθέσουν νέοι μάρτυρες.

Με 51 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά, η Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, έβαλε τέλος στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να εξασφαλίσουν ότι θα κατέθετε ο Τζον Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που λένε πως έχει αποδείξεις για τις προσπάθειες του Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, του Τζο Μπάιντεν.

Ο Τσακ Σούμερ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, είδε στο αποτέλεσμα μια «τραγωδία». «Η Αμερική θα θυμάται δυστυχώς αυτή τη μέρα που η Γερουσία δεν ανήλθε στο ύψος των περιστάσεων, δεν ανέλαβε τις ευθύνες της, έστρεψε τα νώτα της στην αλήθεια, συνέργησε σε μια δίκη-παρωδία», είπε.

Αντιθέτως για τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ «το κέικ έχει ψηθεί» και «η δίκη πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν ώστε να το αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό».

Αυτή είναι και η πιθανότερη εξέλιξη, με τον Τραμπ να μοιάζει να βγαίνει από τη διαδικασία, σχεδόν... άφθαρτος. Η Δημοκρατία των ΗΠΑ βέβαια μάλλον δεν ζει τις καλύτερες στιγμές της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.