ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η RBA

10:14 - 04 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αυστραλία: Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η RBA
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, κρατώντας επιφυλακτική στάση για τις προοπτικές το 2020, λόγω χαμηλών καταναλωτικών δαπανών και αύξησης των κινδύνων που συνδέονται με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Ειδικότερα, το επιτόκιο παρέμεινε στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%, με την RBA να επισημαίνει τις ενδείξεις ότι οι τρεις μειώσεις των επιτοκίων το 2019 έδωσαν ώθηση στις τιμές κατοικιών και στηρίζουν τη μείωση του χρέους των νοικοκυριών.

«Το Δ.Σ. θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις προσεκτικά, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς εργασίας και παραμένει προετοιμασμένο να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική εάν χρειαστεί, για να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας», αναφέρει ο διοικητής της RBA, Philip Lowe.

Η τράπεζα δεν μπορεί να καθορίσει ακόμα την ακριβή επίδραση των πυρκαγιών και του κοροναϊού στις προοπτικές της οικονομίας με τον Lowe να εκτιμά ότι «Βραχυπρόθεσμα, οι πυρκαγιές και το ξέσπασμα του κοροναϊού θα επηρεάσουν προσωρινά την εγχώρια ανάπτυξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.