ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Μέτριας έντασης το πλήγμα από τον νέο κοροναϊό

17:07 - 04 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Μέτριας έντασης το πλήγμα από τον νέο κοροναϊό
Καθησυχαστική εμφανίζεται η Goldman Sachs σε εκτίμησή της σχετικά με το πόσο θα επηρεάσει ο νέος κοροναϊός το Παγκόσμιο ΑΕΠ.

Σε έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα προβλέπει ότι η ετήσια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2020 δεν θα επηρεαστεί σημαντικά, υπό την προϋπόθεση όμως η Κίνα να λάβει γρήγορα επιθετικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού.

"Η παγκόσμια ανάπτυξη θα δεχθεί μέτριας έντασης πλήγμα από το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, εάν η Κίνα λάβει επιθετικά μέτρα αντιμετώπισης των νέων κρουσμάτων μέχρι τα τέλη του α’ τριμήνου", αναφέρει συγκεκριμένα η Goldman Sachs.

Στο βασικό της σενάριο, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η ετήσια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2020 θα υποβαθμιστεί κατά 0,1% με 0,2%, με την προϋπόθεση ότι τα κρούσματα σημειώσουν σημαντική επιβράδυνση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Η Goldman αναφέρει ότι τώρα περιμένει επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3,25% φέτος, από 3,1% πέρυσι.

«Το βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο είναι αρκετά μεγάλο», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, Jan Hatzius. «Το τι θα συμβεί συνολικά το 2020 εξαρτάται από το κατά πόσο γρήγορα τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.