ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου ετοιμάζει η ΕΕ

21:44 - 04 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου ετοιμάζει η ΕΕ
Δημόσια διαβούλευση άρχισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να ετοιμάσει έως το τέλος του 2020 ένα σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου, της νόσου που είναι η αιτία για έναν θάνατο στους τέσσερις στην Ευρώπη.

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά: με την πρόληψη και την έρευνα, με μια νέα στρατηγική όσον αφορά τα δεδομένα και με την ίση μεταχείριση σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε ομιλία της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής της Κομισιόν μίλησε για τον θάνατο της μικρής της αδελφής, σε ηλικία 11 ετών, όταν εκείνη ήταν 13, από σάρκωμα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτού υποδεχτεί στο βήμα την Επίτροπο Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου, αρμόδια για να καταρτίσει το πρόγραμμα, επιζήσασα η ίδια από έναν καρκίνο του μαστού, τόνισε πως «καμιά από τις ιστορίες μας δεν είναι ασυνήθιστη. Όλοι έχουμε έναν φίλο, έναν συνάδελφο, έναν συγγενή που το βίωσε».

Τέλος του 2020 στη δημοσιότητα το σχέδιο της Κομισιόν

Σχεδόν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνιο με καρκίνο στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν. Η ασθένεια έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σύστημα της υγείας και της οικονομίας, καθώς το 40% των κρουσμάτων συνδέεται με αιτίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, υπογραμμίζει η Κομισιόν.

Το σχέδιο της Κομισιόν που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στο τέλος της χρονιάς θα παρουσιάσει προτάσεις για τη δραστική αντιμετώπιση όλων των βασικών σταδίων της νόσου: πρόληψη, ανίχνευση και γρήγορη διάγνωση, ποιότητα ζωής του ασθενή και του περιβάλλοντός του. Η Επιτροπή σκοπεύει επίσης να βελτιώσει την πρόσβαση στη θεραπεία, να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων και σε προσιτή τιμή και να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς που περιθάλπουν τους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου:Μία δυσάρεστη και δύο ευχάριστες ειδήσεις

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.