ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «Σαρλ Ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ- Μήνυμα στην Τουρκία

15:24 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Το «Σαρλ Ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ- Μήνυμα στην Τουρκία
Ως μήνυμα στην Τουρκία μεταφράζεται η παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επιβεβαιώνει πληροφορίες που αναφέρουν ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου.

Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ  εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. 

Στο συγκεκριμένο τεμάχιο διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz.

Το «Charles De Gaulle» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός  στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

Το θερμόμετρο βρίσκεται στα ύψη το τελευταίο διάστημα στην ανατολική Μεσόγειο. Η περιοχή έχει γεμίσει με πλοία, ενώ στις 31 Ιανουαρίου είχαμε και την προκλητική ενέργειαα από τη μεριά της Τουρκίας, με το σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις να εισβάλλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ . Δείτε ΕΔΩ τι συζήτησαν.

Τέλος, να επισημάνουμε το γεγονός ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γαλλία, ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο. Στο πλαίσιο, αυτό αποφασίστηκε πως οι σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας θα ενισχυθούν στον τομέα της ασφάλειας, ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκε και για ιδιαίτερη συνεργασία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 05 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.