ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sky Νews: Επιταχύνεται η παρασκευή εμβολίου για τον κοροναϊό

15:47 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Sky Νews: Επιταχύνεται η παρασκευή εμβολίου για τον κοροναϊό
Μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού έκανε ο Βρετανός επιστήμονας Ρόμπιν Σάτοκ, όπως μετέδωσε σήμερα το Sky News.

Ο Σάτοκ μείωσε ένα τμήμα του συνήθους χρόνου ανάπτυξης του φαρμάκου από «δύο με τρία χρόνια σε μόλις 14 ημέρες». Όπως δήλωσε ο ίδιος, «με τις συνηθισμένες προσεγγίσεις απαιτούνται τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια πριν ακόμη φτάσεις στην κλινική για την παρασκευή του. Και εμείς έχουμε περάσει, από το χρονοδιάγραμμα αυτό, στο να δημιουργήσουμε ένα υποψήφιο φάρμακο στο εργαστήριο μέσα σε 14 ημέρες».

Παράλληλα, ο Σάτοκ δήλωσε ότι πλέον βρίσκεται στο στάδιο να ξεκινήσει τις δοκιμές του εμβολίου σε ζώα, ίσως και από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε ανθρώπους οι δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν από το καλοκαίρι, εφόσον εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι.

Παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο θα εμφανισθεί πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί το τωρινό ξέσπασμα του κοροναϊού, ωστόσο θα είναι πολύτιμο σε περίπτωση νέου ξεσπάσματος.

Δύο φάρμακα αμβλύνουν τα συμπτώματα του κοροναϊού

Το κινεζικό δίκτυο CGTN αναφέρει επίσης πως επιστήμονες, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για τον κοροναϊό στην Κίνα, εντόπισαν δύο διαφορετικής κατηγορίας φάρμακα, τα οποία φέρονται να αμβλύνουν τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προκαταρκτικά πειράματα που διεξήχθησαν σε δείγματα στο δοκιμαστικό σωλήνα εργαστηρίου ήταν αποτελεσματικά στην αναστολή του νέου κοροναϊού, ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί αν υπήρξε και επιτυχής θεραπεία ατόμων που έχουν προσβληθεί από το νέο κοροναϊό.

Διαβάστε επίσης:

Ο κοροναϊός σε αριθμούς - Το προφίλ των θυμάτων

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.