ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Αβεβαιότητες στην παγκόσμια οικονομία λόγω κοροναϊού

17:06 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ: Αβεβαιότητες στην παγκόσμια οικονομία λόγω κοροναϊού
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε σήμερα πως η εξάπλωση του νέου κινεζικού κοροναϊού προσθέτει «μία νέα δόση αβεβαιότητας» στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

«Ενώ η απειλή για έναν εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα δείχνει να έχει μειωθεί, ο κοροναϊός προσθέτει μια νέα δόση αβεβαιότητας», τόνισε η Λαγκάρντ σε εκδήλωση της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

«Οι βραχυπρόθεσμες αβεβαιότητες σχετίζονται κατά βάση με παγκόσμια ρίσκα - το εμπόριο, τη γεωπολιτική και τώρα το ξέσπασμα του κοροναϊού και τον πιθανό του αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη» υπογράμμισε σύμφωνα με το Reuters.

Οι οικονομικές επιπτώσεις λόγω των εξαγωγών και των αναδυομένων χωρών, ιδιαίτερα μέσω των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μπορούν να αποβούν καθοριστικές για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

«Μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η Κίνα μπορεί να χάσει 1% του ΑΕΠ της επί του συνόλου του έτους και αυτό θα αφαιρούσε μηχανικά 0,4% από το παγκόσμιο ΑΕΠ», δηλώνει η Μιχάλα Μάρκουσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale.




Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 05 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.