ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η...κατά Ερντογάν εξήγηση που δεν είχαμε φέτος επεισόδιο στα Ίμια

17:41 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Η...κατά Ερντογάν εξήγηση που δεν είχαμε φέτος επεισόδιο στα Ίμια
Τη δική του... θεωρία για το γεγονός ότι φέτος στην επέτειο της κρίσης των Ιμίων στις 31 Ιανουαρίου, δεν σημειώθηκε κάποιου είδους επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ανέπτυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, δήλωσε ότι η χώρα του είχε «συγκεκριμένη στάση». Η Τουρκία «δήλωσε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν» τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (Καρντάκ) Γιατί; Επειδή τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση, όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως παρά τα όσα λέει ο Ερντογάν, η Τουρκία δεν... αντιστάθηκε εκείνη την ημέρα και μπορεί να μην προκάλεσε επεισόδιο στα Ίμια, αλλά έστειλε το τουρκικό σεισμογραφικό Ορούτς Ρέις, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.