ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν «γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες» για τον κοροναϊό

18:19 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν «γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες» για τον κοροναϊό
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποβάθμισε σήμερα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την ανακάλυψη φαρμάκων για τη θεραπεία ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Ειδικότερα, ρεπορτάζ της κινεζικής τηλεόρασης ανέφερε πως ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Τζετζιάνγκ βρήκε ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τον ιό, ενώ το βρετανικό Sky News μετέδωσε πως ερευνητές είχαν μια «σημαντική επιτυχία» στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Ζασάρεβιτς τόνισε σχετικά ότι «Δεν υπάρχουν γνωστές αποτελεσματικές θεραπείες εναντίον αυτού του 2019-nCoV».

Την ίδια ώρα, η Μόσχα διαμέσω του υπουργού Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως θα χρειασθούν «8 έως 10 μήνες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κοροναϊού».

«Σήμερα η διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου δεν είναι μια σύντομη χρονική περίοδος. Ένα εμβόλιο αναπτύσσεται για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μήνες, αυτό είναι μόνο το αρχικό στάδιο χωρίς τις κλινικές δοκιμές», δήλωσε ο Μουράσκο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.