ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελόζι: Έσκισα την ομιλία Τραμπ επειδή «κουρέλιαζε την αλήθεια»

23:57 - 05 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Πελόζι: Έσκισα την ομιλία Τραμπ επειδή «κουρέλιαζε την αλήθεια»
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να σκίσει μπροστά στις κάμερες το αντίτυπο του κειμένου της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που είχε στα χέρια της, όταν αυτός μιλούσε στη διάρκεια της δίκης τους, ενόψει των Γερουσιαστών.

Η Νάνσι Πελόζι είπε πως δεν είχε αποφασίσει από πριν να προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια, ούτε επειδή νωρίτερα ο Τραμπ είχε επιδεικτικά αρνηθεί να της δώσει το χέρι του. Απλά, της βγήκε αυθόρμητα.

Όπως είπε η Πελόζι αποφάσισε εκείνη την ώρα να σκίσει το χαρτί της ομιλίας επειδή δεν μπόρεσε να βρει μια σελίδα «που να μην έχει ένα ψέμα».

«Χθες, είδαμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να κουρελιάζει την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας...», είπε η Πελόζι, σύμφωνα με μία πηγή που κρατούσε σημειώσεις στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση.

Η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι ο Τραμπ είπε ψέματα διαβεβαιώνοντας ότι θα προστατέψει την ασφαλιστική κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης για ασθενείς με προϋπάρχουσες παθήσεις, ενώ η κυβέρνησή του στηρίζει μια αγωγή που επιδιώκει να ανατρέψει έναν νόμο που προστατεύει αυτούς τους ασθενείς.

«Προσπάθησα να βρω μια σελίδα, για να αφήσω, που να μην είχε γραμμένο ένα ψέμα», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Βουλή.

Καθώς κοίταζε το κείμενο της ομιλίας Τραμπ, «έχοντας φτάσει στο ¼ αυτού, σκέφτηκα ‘…Ξέρεις, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι'. Οπότε…Ξεκίνησα να στοιβάζω τα χαρτιά μου με τρόπο ώστε να μπορέσω να τα σκίσω», αφηγήθηκε στους βουλευτές, σύμφωνα με τον βοηθό που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Η ενέργεια της εξόργισε, πάντως, τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.