ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτική κρίση στη Γερμανία: Παραιτήθηκε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Θουριγγίας

16:50 - 06 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Πολιτική κρίση στη Γερμανία: Παραιτήθηκε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Θουριγγίας
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο νεοεκλεγείς φιλελεύθερος (FDP) πρωθυπουργός της Θουριγγίας Τόμας Κέμεριχ, μετά την αναταραχή που προκάλεσε η εκλογή του με την στήριξη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Η παραίτηση είναι «αναπόφευκτη», δήλωσε ο κ. Κέμεριχ, ανακοινώνοντας ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα θα ζητήσει την διάλυση του τοπικού Κοινοβουλίου και την προσφυγή στις κάλπες.

Τη διέξοδο των νέων εκλογών έχουν υποδείξει τόσο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ όσο και η αρχηγός του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Μάρκους Σέντερ, η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν και Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς, αλλά και ο αρχηγός του FDP Κρίστιαν Λίντερ.

Στις εκλογές στη Θουριγγία είχε επικρατήσει το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) με 31%, αλλά ο υποψήφιός του Μπόντο Ράμελο δεν κατάφερε να βρει στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα.

Το ακροδεξιό AfD αποφάσισε με τη σειρά του να στηρίξει τον Κέμεριχ, ώστε να αποτρέψει την εκλογή του αριστερού, Ράμελο.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με δεδομένο ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας απορρίπτει στην πλειοψηφία του τις συνεργασίες με το ακροδεξιό AfD.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:02 - 06 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.