ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Άσαντ προελαύνει στην Ιντλίμπ- Νέα προειδοποίηση της Τουρκίας

09:59 - 07 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ο Άσαντ προελαύνει στην Ιντλίμπ- Νέα προειδοποίηση της Τουρκίας
Οι δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία προέλασαν την Πέμπτη στην επαρχία Ιντλίμπ, με την Τουρκία να απειλεί πως "θα της τιμωρήσει".

Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου,απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, απείλησε τον Άσαντ με "αυστηρή τιμωρία για την επιθετικότητά του στην Ιντλίμπ".

Ο Σινιρλίογλου υποστήριξε ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ επιδιώκει να παρασύρει την Τουρκία "στον βρώμικο πόλεμό του στοχοποιώντας σκόπιμα" τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

"Οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση που αφορά την ασφάλεια της Τουρκίας και τους Τούρκους στρατιώτες θα τιμωρείται αυστηρά", δήλωσε ο Σινιρλίογλου. "Δεν θα διστάσουμε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα, δεν βάζω εδώ κόκκινη γραμμή, αυτό είναι προειδοποίηση’’ ανέφερε χαρακτηριστικά o Toύρκος διπλωμάτης σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος απεσταλμένος στον ΟΗΕ επανέλαβε το τελεσίγραφου του Ερντογάν, λέγοντας ότι ‘’η Τουρκία αναμένει από το καθεστώς και τους υποστηρικτές του να αποσυρθούν από τις τρέχουσες θέσεις τους μέχρι το τέλος αυτού του μήνα’’.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.