ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του EuroWorking Grοup, Τόμας Σααρανχέιμο

15:50 - 07 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του EuroWorking Grοup, Τόμας Σααρανχέιμο
Καλύφθηκε την Παρασκευή το κενό του του Ολλανδού Χανς Βίλμπριφ, ο οποίος υπέβαλε πρόσφατα την παραίτησή του, καθώς αναλαμβάνει ρόλο κλειδί στην κυβέρνηση της χώρας του.

Διάδοχος του Βίλμπριφ είναι λοιπόν ο Φινλανδός, Τόμας Σαρανχέιμο, τον οποίο επέλεξαν τα μέλη του EuroWorking Group, του οργάνου που ασφαλώς ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την Ελλάδα, καθώς συμμετέχει σε αυτό και κρίνεται η πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομίας της.

Την ανακοίνωση για την εκλογή Σαρανχέιμο έκανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο: «Πληροφορήθηκα την απόφαση των μελών του EWG να εκλέξουν τον Τόμας Σαρανχέιμο ως νέο πρόεδρό τους. Το ερχόμενο Eurogroup στις 17 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει για τον επίσημο διορισμό. Η ταχεία λήψη αποφάσεων θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε την απαιτητική ατζέντα μας για την ενίσχυση του ευρώ», έγραψε στο Twitter.

Ο Σαρανχέιμο είναι μέλος του EWG ως μόνιμος υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, υπεύθυνος για διεθνή και χρηματοπιστωτικά θέματα.

Με την ιδιότητά του αυτή, είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.

To Euro Working Group είναι η ομάδα εργασίας του Eurogroup, το προπαρασκευαστικό του όργανο που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις. Συγκροτείται από εκπροσώπους των κρατών μελών της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής που ανήκουν στην ευρωζώνη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 07 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.