ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Στη θέση του προς ώρας ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας

19:02 - 07 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Στη θέση του προς ώρας ο πρωθυπουργός της Θουριγγίας
Ο Τόμας Κέμεριχ φαίνεται ότι θα παραμείνει ακόμη ως Πρωθυπουργός στο γερμανικό κρατίδιο της Θουριγγίας, προκειμένου να μην υπάρξει νομικό και διοικητικό πρόβλημα για το κρατίδιο. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Κέμεριχ ανακοίνωσε την παραίτησή του, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εκλογή του με τις ψήφους της ακροδεξιάς,

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κέμεριχ πριν από λίγο, προς το παρόν δεν συνιστάται να εγκαταλείψει τη θέση του, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έχει αποχωρήσει ενώ δεν ορίστηκε ποτέ νέο υπουργικό συμβούλιο.

Η νομική υπηρεσία του κρατιδίου, εξήγησε, ότι πρότεινε ομόφωνα την παραμονή του στην πρωθυπουργία, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Κοινοβούλιο και να κριθεί το ερώτημα της διάλυσής του και της προκήρυξης νέων εκλογών. Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι επιθυμία του είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο Πρωθυπουργός της Θουριγγίας πάντως ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται του δικαιώματος για αποδοχές ύψους περίπου 94.000 ευρώ για την σύντομη παραμονή του στη θέση, έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σκάνδαλο».

Σύμφωνα με το δίκτυο «RedaktionsNetzwerksDeutschland», που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν ο κ. Κέμεριχ αποχωρούσε ήδη χθες από τη θέση του, έπειτα από θητεία περίπου 25 ωρών, θα ελάμβανε μισθό ενός μήνα, δηλαδή περίπου 17.500 ευρώ, ενώ κατά την αποχώρησή του θα έπρεπε να λάβει και εφ'άπαξ ποσό ύψους περίπου 75.000 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται με βάση τον χρόνο παραμονής στη θέση, το ελάχιστο ωστόσο είναι οι έξι μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.