ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πενς: Κινδυνεύει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας ελέω Huawei

19:26 - 07 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Πενς: Κινδυνεύει η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας ελέω Huawei
Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, σε ερώτηση για το κατά πόσον η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei να έχει κάποιον, έστω και περιορισμένο, ρόλο στα δίκτυα 5G στην χώρα, θα οδηγήσει την Ουάσινγκτον να κάνει πίσω σε σχέση με μια μελλοντική εμπορική συμφωνία με το Λονδίνο.

"Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι", ανέφερε ο Πενς μιλώντας στο δίκτυο CNBC, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον. Προ ημερών υπήρξε και σχετική τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η οποία φέρεται να διεξήχθη σε έντονα φορτισμένο τόνο.

"Όταν πήγα εκεί με εντολή του προέδρου τον Σεπτέμβριο για να συναντήσω τον πρωθυπουργό Τζόνσον, του είπα ότι αμέσως μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε έτοιμοι για άμεση διαπραγμάτευση συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με το Λονδίνο", εξήγησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

"Ωστόσο, απλώς δεν πιστεύουμε ότι η χρήση assets και τεχνολογίας της Huawei συνάδει με τα συμφέροντα του Ην. Βασιλείου στο επίπεδο της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας, ούτε φυσικά με τα αντίστοιχα των ΗΠΑ, οπότε παραμένει ένα σημαντικό θέμα μεταξύ των δύο χωρών", πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.