ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί από επίθεση στρατιώτη σε εμπορικό κέντρο

17:40 - 08 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ταϊλάνδη: Δεκάδες νεκροί από επίθεση στρατιώτη σε εμπορικό κέντρο
Ταϊλανδός στρατιώτης σκότωσε σήμερα τουλάχιστον 20 ανθρώπους, όταν άρχισε να πυροβολεί σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Νακόν Ρατσασίμα, στα βόρειοανατολικά της Ταϊλάνδης. Ο δράστης βρίσκεται εντός του εμπορικού κέντρου και μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο αν κρατάει ομήρους ή είναι μόνος.

Τοπικά μέσα της Ταϊλάνδης μεταδίδουν ότι ο στρατιώτης αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο άλλους ανθρώπους σε στρατόπεδο πριν να διαφύγει με ένα κλεμμένο Χάμβι. Η τοπική αστυνομία ανέφερε πως αρχικά βρισκόταν σε ένα σπίτι και σκότωσε δυο ανθρώπους, πριν πάει στην αποθήκη όπλων της στρατιωτικής βάσης, όπου σκότωσε κι άλλους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο στρατιώτης άνοιξε πυρ και ενώ κατευθυνόταν σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μουάνγκ της πόλης Κοράτ (Νακόν Ρατσασίμα), 155 μίλια βορειοανατολικά της Μπανγκόκ.

Αυξάνονται οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του ένοπλου στρατιώτη έχει αυξηθεί από 17 στους 20, ενώ αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες.

«Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε αθώα θύματα που είχαν ως αποτέλεσμα πολλούς τραυματίες και νεκρούς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό των νεκρών, η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή».

Ένας αστυνομικός ανέφερε ότι ο στρατιώτης είχε εμπλακεί σε καυγά για μια συμφωνία γύρω από εκτάσεις γης και στη συνέχεια πυροβόλησε δύο ανθρώπους που συμμετείχαν στο επεισόδιο, έναν άλλο στρατιώτης και μια γυναίκα.

Μετάδοση του μακελειού μέσω Facebook

Ο στρατιώτης φέρεται να μετέδωσε τις πράξεις του μέσω του Facebook ενώ πιστεύεται ότι έχει τραβήξει και μια selfie με το όπλο του, την οποία συνόδευε με το μήνυμα: «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους».

Όταν ξεκίνησε τους πυροβολισμούς, προχώρησε και σε νέα ανάρτηση, δημοσιεύοντας το σχόλιο: «Να τα παρατήσω;».

Κρατά ομήρους στο εμπορικό κέντρο

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο «Century 21», με την αστυνομία να μην γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό του κτιρίου.

«Ο Ταϊλανδός στρατιώτης κρατάει ομήρους 16 ανθρώπους σε ένα εμπορικό κέντρο», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency και όπως αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση.

Αστυνομική επιχείρηση

Αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στο εμπορικό κέντρο και βοήθησαν εκατοντάδες ανθρώπους να διαφύγουν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης. O δράστης φέρεται να έχει οχυρωθεί και υπάρχουν αναφορές για νέους πυροβολισμούς.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές έστειλαν τη μητέρα του δράστη στο σημείο για να τον πείσει να παραδοθεί.

Τελευταία ενημέρωση 20:01

Τελευταία τροποποίηση στις 20:00 - 08 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.