ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ πάει Κίνα - Αυξάνονται οι νεκροί

22:57 - 08 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ πάει Κίνα - Αυξάνονται οι νεκροί
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του νέου κοροναϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Οι νεκροί έφτασαν το Σάββατο τους 723 και είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξεπεράσουν τους 774 που είχαν καταγραφεί παγκοσμίως κατά την επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) την περίοδο 2002-2003. Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα του ιού ανέρχονται στα 34.598.

Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών (μάσκες, στολές) επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως, «κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία». «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε.

Τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000, όπως ανέφερε ο Κάο.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό έχει βελτιωθεί, ωστόσο, ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία». Μόνο στην επαρχία Χουμπέι καταγράφηκαν σήμερα 2.841 νέα κρούσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.