ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελβετία: Συντριπτικό «ναι» κατά της ομοφοβίας

22:41 - 09 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ελβετία: Συντριπτικό «ναι» κατά της ομοφοβίας
Με ευρεία πλειοψηφία ενέκριναν οι Ελβετοί πολίτες τη νέα νομοθεσία για την απαγόρευση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων. Σε περιπτώσεις παραβίασης προβλέπονται πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος, το 60,5% των Ελβετών ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου.

Ο Ματίας Ρέιναρντ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση, έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα», χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης. Από την πλευρά του, ο Μαρκ Φρούεχ - βουλευτής του συντηρητικού κόμματος UDF - παραδέχθηκε την ήττα της συντηρητικής παράταξης στο δημοψήφισμα.

Ο νέος νόμος κατά της ομοφοβίας, διευρύνει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τις διακρίσεις και την πρόκληση φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, συμπεριλαμβάνοντας και την απαγόρευση διακρίσεων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ως εκ τούτου, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις μεταφορών, οι κινηματογράφοι και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας δεν επιτρέπεται να αρνηθούν την πρόσβαση στον οποιονδήποτε με την αιτιολογία των σεξουαλικών του επιλογών.

Σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας, προβλέπονται πρόστιμα και ποινές φυλάκισης έως τριών ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.