ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oscars:Η ομιλία του Χοοακίν Φίνιξ κάνει το γύρο του κόσμου

13:02 - 10 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Συγκίνησε ο Χοακίν Φίνιξ με την ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για τον Τζόκερ.

Ο ηθοποιός που βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στην ταινία "Τζόκερ" (όλοι οι νικητές ΕΔΩ), μίλησε για τη μάχη ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις, τον ρατσισμό, τα δικαιώματα των ιθαγενών και των ζώων, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, του δόθηκε η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για αυτούς που δεν έχουν φωνή.

Στα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας του, που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των social media τόνισε:

«Νομίζω μερικές φορές ότι νιώθουμε ή είμαστε φτιαγμένοι να νιώθουμε πως υπερασπιζόμαστε διαφορετικούς σκοπούς. Εγώ βλέπω ομοιότητα. Είτε μιλάμε για έμφυλες διακρίσεις, είτε για ρατσισμό ή για δικαιώματα των queer ή των αυτόχθονων πληθυσμών ή για τα δικαιώματα των ζώων, μιλάμε για εναν αγώνα ενάντια στην αδικία. Μιλάμε για έναν αγώνα ενάντια στην πεποίθηση ότι ένα έθνος, ένας λαός, μία φυλή, ένα φύλο ή ένα είδος έχει το δικαίωμα να κυριαρχεί, να ελέγχει, να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται ένα άλλο, μένοντας ατιμώρητο.

Νομίζω πως έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Πολλοί από εμάς έχουμε μια εγωκεντρική οπτική του κόσμου και πιστεύουμε πως είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Μπαίνουμε στον φυσικό κόσμο και τον λεηλατούμε για τις πηγές του. Νιώθουμε πως έχουμε δικαίωμα να γονιμοποιούμε τεχνητά μια αγελάδα και να κλέβουμε το μωρό της, παρόλο που οι κραυγές απελπισίας της είναι ολοφάνερες. Μετά παίρνουμε το γάλα της που προορίζεται για το μικρό της και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας.

Φοβόμαστε την ιδέα της προσωπικής αλλαγής, επειδή νομίζουμε πως χρειάζεται να θυσιάσουμε κάτι, να παρατήσουμε κάτι. Αλλά οι άνθρωποι, στην καλύτερη εκδοχή μας, είμαστε τόσο δημιουργικοί και εφευρετικοί, και μπορούμε να φτιάξουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που θα ωφελούν όλα τα όντα και το περιβάλλον. Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή, ήμουν εγωιστής. Υπήρξα σκληρός μερικές φορές, δύσκολος στη συνεργασία και είμαι ευγνώμων που τόσοι εδώ μέσα μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Νομίζω πως τότε είμαστε στα καλύτερά μας: όταν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 10 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.