ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της Μέρκελ- Οι επικρατέστεροι... δελφίνοι

14:46 - 10 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της Μέρκελ- Οι επικρατέστεροι... δελφίνοι
Το χαρτί της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, διαδόχου της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU δεν βγήκε και το κόμμα αναζητά νέες λύσεις.

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια καγκελάριος στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 στη Γερμανία, κάτι που αυτόματα σημαίνει και το τέλος της σύντομης θητείας της στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW, προτού αποχωρήσει, η Κραμπ-Καρενμπάουερ να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη υποψήφιου καγκελαρίου. Μέχρι τότε θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη συζήτηση για το νέο πρόγραμμα του CDU, προκειμένου να είναι το κόμμα προετοιμασμένο για το μέλλον.

Πάντως, πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος καγκελάριος θα πρέπει να είναι το ίδιο άτομο Συνεπώς, θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ  και αναζητείται ο επόμενος ή η επόμενη που επίσης θα διεκδικήσει και να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία.

Η διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών και η ανάδειξη υποψήφιου καγκελάριου θα ολοκληρωθεί μάλλον ως το καλοκαίρι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο θα διεξαχθεί τότε το κομματικό συνέδριο, που είναι προγραμματισμένο για το Δεκέμβριο. Ως πιθανότεροι υποψήφιοι για τα δύο αξιώματα θεωρούνται ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ και ο Φρίντριχ Μέρτς, αντίπαλος της κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ για την προεδρία του κόμματος στο τελευταίο κομματικό συνέδριο. Οι δύο πολιτικοί εκπροσωπούν διαφορετικές τάσεις του CDU. Ο κ. Λάσετ κινείται στον κεντροαριστερό χώρο των Χριστιανοδημοκρατών και θεωρείται υποστηρικτής της Άγκελα Μέρκελ, ενώ ο κ. Μέρτς έχει συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και θεωρείται στενός πολιτικός φίλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.