ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άστραψε και βρόντηξε» για τον Ακιντζί ο Τσαβούσογλου

14:49 - 10 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
«Άστραψε και βρόντηξε» για τον Ακιντζί ο Τσαβούσογλου
Δεν άρεσαν καθόλου, καθώς φαίνεται, στην τουρκική κυβέρνηση οι δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, που χαρακτήρισε "φρικτό" το ενδεχόμενο προσάρτησης των Κατεχομένων στην Κύπρο από την Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε σε πολύ αυστηρό ύφος στον Τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους:

«Ο Ακιντζί αξιοποιεί τις εξελίξεις στην Τουρκία για πολιτικά οφέλη πριν από τις εκλογές. Ποτέ δεν έχω δει έναν τόσο ανέντιμο πολιτικό στη ζωή μου. Θα προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με αυτό το θέμα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

O Ακιντζί βρέθηκε στο στόχαστρο της Άγκυρας, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian όπου συγκεκριμένα δήλωσε ότι  «Μπορούμε να πάρουμε δύο δρόμους. Θα προωθήσουμε μια λύση και θα πετύχουμε, ή θα βρεθούμε σε μια πιο εξαρτημένη δομή ως τμήμα του βόρειου τμήματος του νησιού. Δεν δεχόμαστε να είμαστε μια μειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, ούτε δούλος των ηγεμόνων στην Τουρκία. Θέλουμε ανεξαρτησία και ελευθερία».

Αρνητικά αντέδρασε στις παραπάνω δηλώσεις και ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος κάλεσε τον Ακιντζί να παραιτηθεί και να πάει στην ελληνική πλευρά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.