ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετραψήφιος ο αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό

08:12 - 11 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Τετραψήφιος ο αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό
Στους 1.016 αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το νέο κοροναϊό στην Κίνα, καθώς άλλοι 108 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Το νέο απολογισμό ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και ισχύει για έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Αναφέρθηκαν ακόμη 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν. Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

Νέα κρούσματα σε ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ

Παράλληλα, νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές του Βιετνάμ. Πρόκειται για ένα βρέφος ηλικίας τριών μηνών, με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15. Το βρέφος πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Από την άλλη πλευρά, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν με συμπτώματα του ιού τέσσερα άτομα, ενοίκους πολυώροφου κτηρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Τέλος, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα, ενός ατόμου σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση μετά τον επαναπατρισμό του από την Βουχάν.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Έκτακτη δανειοδότηση από την Τράπεζα Ανάπτυξης σε επιχειρήσεις

Τελευταία τροποποίηση στις 08:41 - 11 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.