ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπέρνι Σάντερς ηγείται στην κούρσα των Δημοκρατικών

09:24 - 11 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ο Μπέρνι Σάντερς ηγείται στην κούρσα των Δημοκρατικών
Στο πιο χαμηλό επίπεδο, που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα, υποχωρεί το ποσοστό υποστήριξης στην υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά το αποτέλεσμα στην πρώτη εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την επιλογή του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στην Άιοβα, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση. Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Δημοκρατικών βρίσκεται ο Μπέρνι Σάντερς.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Μάικλ Μπλούμπεργκ βρίσκεται σε άνοδο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που μεταδόθηκε τη Δευτέρα.

Στο 17% το ποσοστό του Μπάιντεν

Βάσει της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε από την Πέμπτη ως τη Δευτέρα, μόλις το 17% μεταξύ των εγγεγραμμένων Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων απάντησε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν, ποσοστό μειωμένο κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με παρόμοια έρευνα που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, πριν από την ψηφοφορία στην Άιοβα, την πρώτη της διαδικασίας. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό υποστήριξης που συγκεντρώνει ο Μπάιντεν σε δημοσκόπηση των Ipsos και Reuters αφότου μπήκε στην κούρσα, τον τελευταίο Απρίλιο.

Τα ποσοστά των υπολοίπων υποψηφίων

Πρώτος σε προτιμήσεις αναδείχθηκε ο Μπέρνι Σάντερς (20%, +1%), ενώ τρίτος έρχεται ο Μπλούμπεργκ, ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων και άλλοτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης (15%, +6%). Το 11% τάχθηκε υπέρ της γερουσιάστριας Ελίζαμπεθ Γουόρεν, το 8% υπέρ του Πιτ Μπούτιτζετζ, πρώην δημάρχου της πόλης Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνας, το 5% υπέρ του επιχειρηματία Άντριου Γιανγκ και το 2% υπέρ της γερουσιάστριας Έιμι Κλόμπουτσαρ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν τη σταθερή υποχώρηση του ποσοστού του Μπάιντεν, που μέχρι πολύ πρόσφατα θεωρείτο το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου, στα αγγλικά, σε όλες τις ΗΠΑ, σε δείγμα 952 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, συμπεριλαμβανομένων 556 οι οποίοι δήλωσαν είτε Δημοκρατικοί ή ανεξάρτητοι και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±5%.

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό:Ο Πιτ Μπούτιτζετζ νικητής στη μάχη των Δημοκρατικών στην Άιοβα

Τελευταία τροποποίηση στις 09:31 - 11 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.