ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση εγκαταλείπει τα Windows

12:46 - 11 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση εγκαταλείπει τα Windows
H κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αποφάσισε να αφήσει πίσω της την εποχή των Windows 7, προκειμένου να βασιστεί σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές διανομές Linux.

Η κυβέρνηση στη Νότια Κορέα είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάιο του 2019 ότι πρόκειται να εγκαταλείψει τα Windows 7, αλλά όχι για να πάει στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ίδια η Microsoft προτρέπει τους χρήστες των Windows 7 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το παλιό λειτουργικό σύστημα και να κάνουν τη μετάβαση στα Windows 10, τα οποία και υποστηρίζει πλήρως.

Η πρόθεση των Κορεατών είναι να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες και την ασφάλεια που παρέχει το Linux, ειδικά σε μία κυβερνητική υποδομή. Εάν για τον αναγνώστη η μετάβαση αυτή φαίνεται απλή, θα πρέπει να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι θα χρειαστεί να γίνει αλλαγή λειτουργικού συστήματος σε περισσότερους από 3.3 εκατομμύρια υπολογιστές, έργο που απαιτεί πολύ κόπο και αρκετό χρόνο.

Μειώνεται το κόστος μέσω Linux

Ο σκοπός της Κυβέρνησης της Νότιας Κορέας είναι να σταματήσει να εξαρτάται από έναν και μόνο προμηθευτή αναφορικά με την υποδομή Πληροφορικής, ενώ μειωμένο αναμένεται να είναι και το κόστος που μέχρι σήμερα πήγαινε για την αγορά των αδειών χρήσης των Windows.

Σύμφωνα με τους σχετικούς υπολογισμούς, το να γίνει η μετάβαση όλων των υπολογιστών αυτών από τα Windows 7 στα 10 θα είχε κόστος τουλάχιστον 655 εκατομμυρίων δολαρίων, επιβάρυνση που θα εξαφανιστεί πλήρως εξαιτίας της χρήσης ενός λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα, το οποίο διατίθεται δωρεάν.

Οι Linux διανομές που αναμένεται να επιλεγούν στην περίπτωση της Νότιας Κορέας είναι το Ubuntu Linux 18.04, το Harmonica OS, καθώς και το TMax OS. Το Υπουργείο Άμυνας και Ασφάλειας θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικά τροποποιημένο Gooroom Cloud OS, το οποίο βασίζεται στο Debian Linux. Σε πολλές περιπτώσεις, πάντως, αναμένεται να γίνει και χρήση Linux Virtual Desktops, σε υπολογιστικά συστήματα με Windows.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.