ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβύη: Δυνάμεις του Χαφτάρ «σφυροκοπούν» την Τρίπολη

11:45 - 12 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Λιβύη: Δυνάμεις του Χαφτάρ «σφυροκοπούν» την Τρίπολη
Η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη έχει ήδη... ξεχαστεί και τις τελευταίες ημέρες οι εχθροπραξίες εντός της πρωτεύουσας της χώρας είναι έντονες.

Βαριά πυροβόλα έπληξαν το βράδυ της Τρίτης κεντρικές γειτονιές της Τρίπολης, την οποία προσπαθεί να καταλάβει ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) από τον Απρίλιο του 2019, δήλωσαν κάτοικοι της Τρίπολης.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να καταλάβουν την πρωτεύουσα, μεγάλο τμήμα της οποίας βυθίστηκε στο σκοτάδι. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πρωτεύουσας υφίσταται συχνά ζημιές στις εχθροπραξίες.

Δεν ανακοινώθηκε καμιά πληροφορία για θύματα από τις αρχές.

Η σύρραξη στη Λιβύη έχει εκτοπίσει τουλάχιστον 150.000 ανθρώπους, κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, έχουν εντάξει στις γραμμές τους μαχητές από το Σουδάν και το Τσαντ και, πιο πρόσφατα, ρώσους μισθοφόρους. Η Γαλλία έχει επίσης προσφέρει κάποια υποστήριξη στον ΛΕΣ.

Η Τουρκία προσφέρει υποστήριξη στην ΚΕΣ του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ κι έχει στείλει στην Τρίπολη δεκάδες στρατιωτικούς της σε ρόλο συμβούλων, διαφόρων ειδών όπλα, καθώς και περίπου 2.000 αντάρτες που είχαν πάρει μέρος στον πόλεμο στη Συρία και υποστηρίζονται από την Άγκυρα, όπως είχε τονίσει αξιωματούχος του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα.

Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 16 Φεβρουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.