ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρεμλίνο: Η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία για τη Συρία

14:48 - 12 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κρεμλίνο: Η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία για τη Συρία
Τη δυσαρέσκειά του για τη δράση της Τουρκίας στη Συρία εκφράζει το Κρεμλίνο και μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες σύμφωνα με το Κρεμλίνο συμφώνησαν μεν να τηρήσουν όσα έχουν ήδη συμφωνήσει, αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Για το λόγο αυτό η Ρωσία αντιδρά με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου να σημειώνει πως η Τουρκία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για την "εξουδετέρωση" ανταρτών στην περιοχή της Ιντλίμπ της Συρίας, κάτι που προκύπτει από το γεγονός ότι οι δυνάμεις Συρίας και Ρωσίας στην περιοχή δέχονται επιθέσεις από τους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ τόνισε ακόμα πως η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες της με την Άγκυρα, ενώ παράλληλα διαφωνεί με τις επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον του συριακού στρατού.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το ζήτημα της Ιντλίμπ. 

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, για τη σημασία της εφαρμογής των ρωσοτουρκικών συμφωνιών για τη Συρία, ενώ συμφώνησαν επίσης πως οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις επαφές για τη Συρία μέσω των σχετικών υπηρεσιών.

Ο Ερντογάν, πάντως, απείλησε για ακόμη μία φορά το συριακό στρατό με αντίποινα σε περίπτωση που προκαλέσει ξανά το θάνατο Τούρκων στρατιωτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.