ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Βρετανία

23:08 - 12 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Βρετανία
Στα 9 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι βρετανικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι ο τελευταίος ασθενής που εντοπίστηκε, προσβλήθηκε από τον ιό στην Κίνα.

«Άλλος ένας ασθενής στην Αγγλία βγήκε θετικός στον νέο κοροναϊό (Covid-19), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 9», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κρις Γουίτι, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας. Ο ασθενής έχει μεταφερθεί σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο στο Λονδίνο.

ΠΟΥ: Παραμένει ο συναγερμός

Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Κίνα φαίνεται ότι έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος η επιδημία να πάρει χειρότερη τροπή, προειδοποιούν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Η επιδημία μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση(θετική ή αρνητική)», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεχεσούς, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη. Η επιβράδυνση των ρυθμών εμφάνισης νέων κρουσμάτων «θα πρέπει να ερμηνευθεί με εξαιρετική προσοχή», σημείωσε.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 44.730 κρούσματα και τουλάχιστον 1.114 θάνατοι έως και σήμερα Τετάρτη. Εκτός Κίνας, τα κρούσματα ανέρχονται σε 441 και ένας θάνατος, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ο κοροναϊός «ακύρωσε» το παγκόσμιο συνέδριο κινητής τεχνολογίας

Η GSMA ακύρωσε το παγκόσμιο συνέδριο κινητής τεχνολογίας (MWC) στη Βαρκελώνη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 24 Φεβρουαρίου, λόγω ανησυχιών για τον κοροναϊό.

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του συνεδρίου λήφθηκε αφότου παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Vodafone, το Facebook, η Nokia και η Sony είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα δώσουν το παρών για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o CEO της GSMA, Τζον Χόφμαν, δήλωσε ότι το ξέσπασμα της επιδημίας έχει καταστήσει «αδύνατη» την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:21 - 12 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.