ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικά στρατεύματα μεταφέρονται από τον Έβρο στη Συρία

12:49 - 14 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Τουρκικά στρατεύματα μεταφέρονται από τον Έβρο στη Συρία
Σε μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, μία «ανάσα» από την Ιντλίμπ στη Συρία, όπου έχει αναζωπυρωθεί η ένταση μεταξύ των τουρκικών και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, προχωρά η Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet», δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν πολλαπλές στρατιωτικές μονάδες, αναμένεται να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπως σημειώνεται στο philenews.

Την Τρίτη η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πέρασε στην αντεπίθεση αφότου πέντε ακόμη Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί και πέντε τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού στην Ιντλίμπ, σε μία κλιμάκωση της έντασης μία εβδομάδα μετά από παρόμοια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αποφασισμένος να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στην Ιντλίμπ και μάλιστα άμεσα – έως το τέλος του μηνός – απειλώντας ότι η Τουρκία θα πλήττει τις δυνάμεις του Άσαντ όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία.

Διαβάστε επίσης:

Τετ-α-τετ Λαβρόφ - Τσαβούσογλου στο Μόναχο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.