ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ για Ισπανία: Δικαστική δικαίωση για τις απελάσεις μεταναστών

15:48 - 14 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
FAZ για Ισπανία: Δικαστική δικαίωση για τις απελάσεις μεταναστών
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνώρισε το δικαίωμα στην Ισπανία, να επαναπροωθεί μετανάστες στο Μαρόκο, οι οποίοι εισβάλλουν στους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια στη βόρεια Αφρική.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αρχές δεν παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όταν απελαύνονται ακόμα και χωρίς δικαστική διαδικασία. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της με τίτλο «Πραγματικά Σύνορα» η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζοντας πως «για να υπάρξει μια ΕΕ με ανοιχτά σύνορα θα πρέπει να διεξάγονται έλεγχοι στα εξωτερικά της σύνορα», καθώς και ότι «η ομόφωνη απόφαση του ΕΔΑΔ είναι εντυπωσιακή. Η Ισπανία έχει το δικαίωμα επαναπροώθησης μεταναστών στο Μαρόκο».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι δύο μετανάστες από την Ακτή του Ελεφαντοστού και το Μαλί - των οποίων οι προσφυγές απορρίφθηκαν-  εισήλθαν παράτυπα μαζί με μια μεγάλη ομάδα μεταναστών στους ισπανικούς θύλακες στη βόρεια Αφρική. «Έτσι έχασαν το δικαίωμα για μια διαδικασία, οι οποία θα τους επέτρεπε να διεκδικήσουν μια νόμιμη παραμονή στην ΕΕ», τονίζει.

«Είναι σαφές ότι οι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να επιδοκιμάζεται μια εισβολή. Για να διασφαλιστεί μια ανοιχτή ΕΕ χρειαζόμαστε πραγματικά σύνορα», σημειώνει η εφημερίδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.