ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Έσοδα δισεκατομμυρίων από την παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση

16:47 - 14 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
ΟΟΣΑ: Έσοδα δισεκατομμυρίων από την παγκόσμια φορολογική μεταρρύθμιση
Αύξηση κατά 4% ετησίως στα φορολογικά έσοδα των κυβερνήσεων έρχεται να φέρει η αναμόρφωση του διεθνούς πλαισίου για την εταιρική φορολογία. Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε φορολογικά έσοδα ύψους έως και 100 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣΑ), η αναδιαμόρφωση αφορά τις 140 κυβερνήσεις οι οποίες συμφώνησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα να διαπραγματευτούν την αναθεώρηση των διεθνών φορολογικών κανόνων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πολλές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι η άνοδος μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Google, το Facebook και η Amazon περιορίζει τα έσοδα από τον εταιρικό φόρο, καθώς μεγάλο μέρος των κερδών δηλώνεται σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι τα αναμενόμενα κέρδη από την αναθεώρηση των κανόνων «θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα για τις οικονομίες υψηλού, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος».

Ο διεθνής οργανισμός δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για κάθε χώρα. Σημείωσε ωστόσο ότι οι νέοι κανόνες θα χτυπήσουν σφοδρά τους φορολογικούς παραδείσους.

Διαβάστε επίσης:

Ζάκερμπεργκ: Έτοιμο να πληρώσει περισσότερους φόρους το Facebook

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.