ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατεγράφη το πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε χώρα της Αφρικής

20:52 - 14 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κατεγράφη το πρώτο κρούσμα κοροναϊού σε χώρα της Αφρικής
Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κοροναϊού COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση του υπουργείου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «ο φορέας του ιού είναι πολίτης ξένου κράτους».

Σημειώνεται πως η Αίγυπτος είναι η πρώτη χώρα της Αφρικής στην οποία επιβεβαιώνεται κρούσμα κοροναϊού.

Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν στην Κίνα

Όλοι οι πολίτες που επιστρέφουν στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές της πόλης. Όσοι αρνηθούν να απομονωθούν ή να εφαρμόσουν τους επίσημους κανονισμούς για τον περιορισμό του ιού θα τιμωρούνται.

Η εφημερίδα Beijing Daily αναμετέδωσε μια ανακοίνωση από τη δημοτική υπηρεία πρόληψης του ιού στο Πεκίνο σύμφωνα με την οποία:

«Από εδώ και στο εξής, όλοι όσοι επιστρέφουν στο Πεκίνο θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους ή να ενταχθούν σε μια ομάδα παρατήρησης για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Όσοι αρνούνται να αποδεχθούν να μείνουν στο σπίτι τους ή να τεθούν υπό παρακολούθηση και άλλα προληπτικά μέτρα και μέτρα ελέγχου θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Βάσει της ανακοίνωσης, σε οποιονδήποτε επιστρέφει στο Πεκίνο θα ζητηθεί να υποβάλει στις αρχές τα σχέδιά του για τις μετακινήσεις του. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά σχετικά με τους ξένους επισκέπτες που φθάνουν από χώρες του εξωτερικού, εκτός της Κίνας, και εάν και πώς θα εφαρμοστούν οι περιορισμοί σε αυτούς.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: 121 νέοι θάνατοι προστίθενται στα θύματα του κοροναϊού

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.