ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοροναϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος στην ευρωπαϊκή ήπειρο

14:20 - 15 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Κοροναϊός: Στη Γαλλία ο πρώτος θάνατος στην ευρωπαϊκή ήπειρο
Στη Γαλλία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος της επιδημίας του κοροναϊού για την Ευρώπη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν 89χρονο τουρίστα.

Ειδικότερα, ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κοροναϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία, πέθανε, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα του ιού στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Ο 89χρονος Κινέζος, που κατέληξε στη Γαλλία είναι "ο πρώτος νεκρός (από τον κοροναϊό) εκτός Ασίας και ο πρώτος στην Ευρώπη", υπογράμμισε η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα συνολικά 63.851 που υπάρχουν παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κοροναϊό έχουν σημειωθεί εκτός της ηπειρωτικής Κίνας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

 

Απολυμαίνουν τα χαρτονομίσματα οι Κινέζοι

Στην Κίνα, οι αρχές απομονώνουν και απολυμαίνουν τα χαρτονομίσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε μία προσπάθεια να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 1.500 ανθρώπων παγκοσμίως, όπως δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι.

Στις τράπεζες με την βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας ή τις υψηλές θερμοκρασίες απολυμαίνονται τα χαρτονομίσματα γιουάν και στη συνέχεια μπαίνουν σε καραντίνα έως και 14 ημέρες – ανάλογα με τη σοβαρότητα της εστίας στη συγκεκριμένη περιοχή πριν από την επανακυκλοφορία τους, όπως δήλωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας σε συνέντευξη Τύπου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.