ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικός ο Μακρόν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία- Αλβανία

13:49 - 15 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Θετικός ο Μακρόν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία- Αλβανία
Διατεθειμένος να στηρίξει την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, αν τα αποτελέσματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Μάρτιο είναι θετικά, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Αναμένουμε την έκθεση τον Μάρτιο... αν τα αποτελέσματα είναι θετικά και εδραιωθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είμαστε σε θέση να ξαναξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μακρόν στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Μακρόν είπε ακόμη ότι η πολιτική της περιφρόνησης που επιδεικνύει η Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια έχει αποτύχει και καθώς κανένας δεν θέλει να αντιμετωπίσει ευθέως την Μόσχα, η μοναδική επιλογή είναι να υπάρξει ένας στενότερος διάλογος για την επίλυση των διαφορών.

Να μη μείνει η ΕΕ πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα

«Αφουγκράζομαι την περιφρόνηση όλων των εταίρων μας, δεν είμαι τρελός, αλλά γνωρίζω ότι με το να είμαστε ανυποχώρητοι και αδύναμοι... αυτό δεν είναι πολιτική, είναι ένα εντελώς αναποτελεσματικό σύστημα» σημείωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κανένας από τους συμμάχους του να είναι πρόθυμος να αντιμετωπίσει τη Ρωσία.

«Υπάρχει και μια δεύτερη επιλογή, η οποία είναι να απαιτούμε και να ξεκινήσουμε εκ νέου έναν στρατηγικό διάλογο γιατί σήμερα μιλάμε όλο και λιγότερο, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται και δεν είμαστε σε θέση να τις επιλύσουμε» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως η Ε.Ε. θα πρέπει να ξυπνήσει και να αντιστοιχίσει τον προϋπολογισμό της στις φιλοδοξίες της έτσι ώστε να μην μείνει πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα, ειδικά στις τεχνολογίες του μέλλοντος. «Γινόμαστε μια ήπειρος που δεν πιστεύει στο μέλλον της. Δεν επενδύουμε στο μέλλον μας επαρκώς... και από πολιτικής πλευράς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συμφιλιωθούμε με τις μεσαίες τάξεις (μας)», κατέληξε ο Μακρόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 15 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.