ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος-Ήρθε η ώρα να ανοίξει η Αμμόχωστος

15:23 - 15 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος-Ήρθε η ώρα να ανοίξει η Αμμόχωστος
Τα κατεχόμενα επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια.

«Η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πρέπει επιτέλους να ανοίξει. Και η υπομονή, και η αναζήτηση λύσης και η καλή πρόθεση, έχουν τα όριά τους. Τίποτε δεν είναι χωρίς τέλος», δήλωσε ο Οκτάι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Οκτάι, χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα για την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου, λέγοντας ότι αποτελούν μέρος του εδάφους της «τδβκ» και πρέπει να ανοίξει, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε ένα θέρετρο, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά ολόκληρης της περιοχής, «σε μια περιοχή που στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων, είχε κλείσει η Τουρκία λόγω της καλής της πρόθεσης».

Να γίνει η Αμμόχωστος χώρος έλξης

«Εδώ και μισό αιώνα αναζητείται αυτή η ειρήνη, πρόσθεσε, και η πόλη έχει γίνεται πόλη φάντασμα που ζούνε τα ποντίκια. Εδώ δεν χάνουν μόνο οι Τ/κ, χάνουν και οι Ε/κ. Γιατί είμαστε εδώ; Για να κερδίσουν επιτέλους και οι άνθρωποι. Για να μην είναι μια πόλη φάντασμα, αλλά ένας χώρος έλξης, όπου θα μπορούν πλέον οι άνθρωποι να γλεντούν και να περπατούν. Είμαστε σε μια ιστορική μέρα, μια ιστορική συνάντηση σε μια καταπληκτική περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, στην ερώτηση για το ψήφισμα 550 του ΟΗΕ, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η περιοχή χαρακτηρίστηκε απαγορευμένη αλλά είναι έδαφος της «τδβκ» (ψευδοκράτος). Μίλησε για τρομοκρατία και καταπίεση εναντίον των Τουρκοκυπρίων που διήρκησε για χρόνια μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρέμβαση – όπως είπε – της Τουρκίας για να σταματήσει αυτό. «Όπου πάει το τουρκικό έθνος φέρνει την ειρήνη. Μετά το 1974 δεν έπεσε εδώ ούτε σταγόνα αίμα», είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.