ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για τη Huawei

15:38 - 15 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ για τη Huawei
Τους συμμάχους του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, ο οποίος μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ανέφερε ότι η εγκατάσταση συστημάτων Huawei υπονομεύει τη συμμαχία.

Ο Έσπερ ξεκαθάρισε ότι οι σύμμαχοι που χρησιμοποιούν υλικό Huawei στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις στρατιωτικές σχέσεις και τις ανταλλαγές πληροφοριών με τις ΗΠΑ εξαιτίας του κινδύνου πρόσβασης του Πεκίνου στις επικοινωνίες τους.

«Αν δεν αντιληφθούμε την απειλή και δεν κάνουμε κάτι γι αυτό, στο τέλος αυτή θα θέσει σε κίνδυνο την πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην ιστορία, το ΝΑΤΟ», προειδοποίησε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Ψέματα οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας

Από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας: «Όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας είναι ψέματα. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να δουν την ταχεία ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Κίνας, πολλώ δε μάλλον, την επιτυχία μιας σοσιαλιστικής χώρας. Η πορεία της Κίνας προς τον εκσυγχρονισμό είναι μια αναπόφευκτη τάση της ιστορίας και δεν θα συγκρατηθεί από οποιαδήποτε δύναμη».

Έσπερ: Να αναπτύξουμε εναλλακτικές λύσεις 5G

«Ενθαρρύνουμε τις συμμαχικές και τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρίες να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις 5G και εργαζόμαστε μαζί με αυτές για να δοκιμάσουμε αυτές τις τεχνολογίες στις στρατιωτικές μας βάσεις αυτή τη στιγμή που μιλάμε», δήλωσε ο Έσπερ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

66c1addb a395 4aeb 830e 64f6b411c829 16x9 788x442

«Η ανάπτυξη των δικών μας ασφαλών δικτύων 5G θα αντισταθμίσει τα όποια εκτιμώμενα κέρδη από τη συνεργασία με Κινέζους προμηθευτές που λαμβάνουν υψηλές επιδοτήσεις και δίνουν αναφορά στην ηγεσία του κόμματος».

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υπερασπίστηκε σήμερα τον παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κίνας και της Ρωσίας, δεσμευόμενος ότι οι ιδέες και οι αξίες της Δύσης θα επικρατήσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.