ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ για κοροναϊό: Αδύνατο να προβλέψουμε που θα εξαπλωθεί

21:11 - 15 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
ΠΟΥ για κοροναϊό: Αδύνατο να προβλέψουμε που θα εξαπλωθεί
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρέσους, καθώς το ξέσπασμα του covid-19 παραμένει ένα επείγον περιστατικό για την Κίνα και είναι αδύνατον να προβλεφθεί σε ποιες χώρες θα εξαπλωθεί η επιδημία.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια ότι παίρνει κουράγιο από τις ενέργειες της Κίνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, η Κίνα θα συστήσει ένα εθνικό σύστημα προμηθειών και αγορών για επείγουσες καταστάσεις, καθώς και ένα πλήρες σύστημα αντιμετώπισης έκτακτων επιδημιών, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο CCTV επικαλούμενο δηλώσεις του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

 

Ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι η χώρα θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή ποροσπάθεια για να διατηρήσει τον οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο στη μάχη της καταπολέμησης του κοροναϊού και να αποφύγει να προκαλέσει πανικό που μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς «καταστροφές».

Η ανησυχία για τον κοροναϊό ενισχύεται ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη, καθώς το Σάββατο κατεγράφη ο πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό, σε ευρωπαϊκή χώρα και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Πρόκειται για 89χρονο Κινέζο τουρίστα, που βρισκόταν στο Παρίσι.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:21 - 15 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.