ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν σε Άσαντ:Αποσυρθείτε από την Ιντλίμπ έως τα τέλη Φεβρουαρίου

22:57 - 15 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν σε Άσαντ:Αποσυρθείτε από την Ιντλίμπ έως τα τέλη Φεβρουαρίου
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές κατά της συριακής κυβέρνησης, προειδοποιώντας τις δυνάμεις του Άσαντ να αποσυρθούν από την Ιντλίμπ έως το τέλος Φεβρουαρίου, διότι σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα το κάνει με τον «δύσκολο τρόπο».

«Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απόσυρση των συριακών δυνάμεων μοναδική λύση στην Ιντλίμπ

Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, δεν θα επιλυθεί έως ότου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσυρθούν πέραν των συνόρων που η Τουρκία και η Ρωσία όρισαν στη συμφωνία του 2018, δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.

«Η λύση στην Ιντλίμπ είναι το (συριακό) καθεστώς να αποσυρθεί στα σύνορα των συμφωνιών. Ειδάλλως, θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πριν από το τέλος του Φεβρουαρίου» επισήμανε ο Ερντογάν.

«Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό με τη στήριξη των φίλων μας. Εάν χρειαστεί να το κάνουμε με τον δύσκολο τρόπο, είμαστε, επίσης, έτοιμοι», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μέχρι να καθαρίσουμε τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τη βαναυσότητα του (συριακού) καθεστώτος, δεν θα ησυχάσουμε», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν δήλωσε, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι η Τουρκία δεν θα σωπάσει, την ώρα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις περικυκλώνουν τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.