ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ταϊβάν από τον Covid-19

15:48 - 16 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ταϊβάν από τον Covid-19
Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας στην Ταϊβάν, ο οποίος είχε μολυνθεί από το νέο κοροναϊό, γεγονός που σηματοδοτεί τον πρώτο θάνατο από τον Covid-19 στο νησί, από τότε που η επιδημία εξαπλώθηκε από την ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Ταϊβανέζος υπουργός Υγείας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας, Τσεν Σι-τσουνγκ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο άνδρας αυτός ήταν περίπου 60 ετών, ότι δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και ότι έπασχε από διαβήτη και ηπατίτιδα τύπου Β.

Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος στην Ταϊβάν από τον ιό, ενώ μέχρι στιγμής, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα οχήματα στη Χουμπέι

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλουν ο αρχές της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα προκειμένου να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα επιβληθεί απαγόρευση και για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία. 

Σε έγγραφο που εξέδωσαν, οι αρχές της Χουμπέι ανέφεραν ότι από την απαγόρευση θα εξαιρεθούν τα οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή σχετίζονται με δημόσιες υπηρεσίες.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι θα διενεργούνται τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους της επαρχίας, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Πάνω από 1.600 οι νεκροί από το νέο κοροναϊό

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 16 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.