ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστασιάδης για Αμμόχωστο: Δε θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια

22:58 - 16 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Αναστασιάδης για Αμμόχωστο: Δε θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια
Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

«Όσοι αναμένουν ότι θα υποκύψω σε εκβιασμούς είτε τρίτων είτε παρακινήσεων από το εσωτερικό μέτωπο για ολιγότερο από αυτό που χρωστούμε ως Ευρώπη στους πολίτες μας, θα απογοητευτούν» τόνισε πιο συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης, ενώ υπογράμμισε πως «δε θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα».

Βιώσιμη και ειρηνική λύση για την επιστροφή στην Αμμόχωστο

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, διαβεβαίωσε ότι «δικαιώνοντας τις προσδοκίες τόσο του προσφυγικού και ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, η προσπάθεια για επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητα μου».

Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, αντλώντας δύναμη από τη δική σας πίστη και διεκδικητικότητα, θα συνεχίσουμε άοκνα να αγωνιζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε σύντομα να οδηγηθούμε σε μια βιώσιμη και ειρηνική λύση, ώστε να γίνει δυνατή η επιστροφή στην Αμμόχωστο και στις άλλες κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας.

Μηδενική ανοχή στις ενέργειες των Τούρκων στην Αμμόχωστο

Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε επίσης ότι «οι προκλητικές ενέργειες των Τούρκων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου δεν γίνονται και δεν θα γίνουν αποδεκτές».

Μόλις πρόσφατα, είπε, είχαμε επανάληψη των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του 550 και όχι μόνο, και παρά ταύτα γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης, όπως απαράδεκτη βεβαίως είναι και η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε στην ξηρά είτε στην ΑΟΖ της.

«Δε θα μείνουμε με τα χέρια δεμένα», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η διπλωματική οδός, το διεθνές δίκαιο, οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες είναι εκείνες που υπαγορεύουν και χαράσσουν το τι δέον γενέσθαι ευθύς αμέσως».

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος-Ήρθε η ώρα να ανοίξει η Αμμόχωστος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.