ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η «επέλαση» του κοροναϊού - 105 νέοι θάνατοι

09:07 - 17 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η «επέλαση» του κοροναϊού - 105 νέοι θάνατοι
Σε 1.770 ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας, που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Οι 100 από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης.

Σε όλη την επικράτεια της ηπειρωτικής Κίνας - πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο - καταγράφηκαν 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Το σύνολο των κρουσμάτων έχει πλέον φθάσει τα 70.548.

Πέραν της ηπειρωτικής Κίνας, έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 700 κρούσματα μόλυνσης από τον Covid-19 σε τριάντα χώρες και περιοχές.

Την Κυριακή ο πρώτος θάνατος στην Ταϊβάν από τον κοροναϊό

Νεκρός είναι ένας άνδρας στην Ταϊβάν, ο οποίος είχε μολυνθεί από το νέο κοροναϊό, γεγονός που σηματοδοτεί τον πρώτο θάνατο από τον Covid-19 στο νησί, από τότε που η επιδημία εξαπλώθηκε από την ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο Ταϊβανέζος υπουργός Υγείας.

Πρώτος θάνατος στη γηραιά ήπειρο

Στη Γαλλία σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος της επιδημίας του κοροναϊού στην Ευρώπη. Ειδικότερα, ένας ηλικιωμένος Κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κοροναϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία, πέθανε το Σάββατο, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα του ιού στην Ευρώπη, δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας, Ανιές Μπουζέν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.