ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Το Παρίσι προειδοποιεί το Λονδίνο για τις διαπραγματεύσεις

09:14 - 17 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Προειδοποίηση για τη μετα-Brexit εποχή απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λεντριάν.

Ειδικότερα, όπως είπε, αναμένεται μία μακρά περίοδος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρώπης - Βρετανίας, κατά την οποία οι δύο πλευρές θα συγκρουστούν μέχρι τελικής πτώσεως.

Μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών προέβλεψε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της Ένωσης με τη Βρετανία - πρωτίστως την εμπορική - δεν θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, όπως ευελπιστεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Εκτιμώ ότι σε ζητήματα εμπορικά και τεχνικά που αφορούν τις μελλοντικές σχέσεις, από τα οποία θα αρχίσουμε, θα έρθουμε σε μεγάλη ρήξη», σημείωσε ο Λε Ντριάν για να εξηγήσει ευθύς αμέσως ότι αυτή τη στιγμή στο γραφείο του σωρεύουν φάκελοι που δείχνουν το μέγεθος των προβλημάτων που χωρίζουν τη χώρα του με τη Βρετανία, μεταξύ των οποίων και τα δικαιώματα αλιείας.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά την αμυντική συνεργασία της Βρετανίας με την Ε.Ε., ο Ζαν Ιβ Λεντριάν, εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος, εκτιμώντας ότι αυτή μάλλον θα συνεχιστεί.   

Η Βρετανία αποχώρησε επισήμως από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί ως κανονικό μέλος έως τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, στο τέλος του 2020.

Τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν το στίγμα της στάσης που επιθυμούν να κρατήσουν στις επίμαχες συνομιλίες, με τη Γαλλία να φαίνεται αποφασισμένη να κρατήσει ίσως την πιο σκληρή στάση σε θέματα όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η αλιεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 17 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.