ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Αισιοδοξία για το οικονομικό outlook-Η πολιτική στα επιτόκια

22:30 - 19 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Fed: Αισιοδοξία για το οικονομικό outlook-Η πολιτική στα επιτόκια
Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι της Fed για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου. Δε βλέπουν καλούς λόγους για μεταβολή των επιτοκίων.

«Οι συμμετέχοντες γενικά εκτίμησαν ότι το outlook της αμερικανικής οικονομίας ήταν κάπως πιο ευνοϊκό σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση» αναφέρεται στο κείμενο των πρακτικών της συνεδρίασης.

Οι περισσότεροι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι γενικά αναμένουν ο πληθωρισμός να κινηθεί πιο κοντά στον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας. Ορισμένοι πήγαν ακόμα πιο μακριά, υποστηρίζοντας ότι έχουν διαγνώσει μια ήπια «ανοδική πορεία» στον υποκείμενο πληθωρισμό.

H κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια τρεις φορές την περασμένη χρονιά και έχει στείλει μήνυμα ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στη νομισματική πολιτική χωρίς μια σημαντική μεταβολή στην κατάσταση της οικονομίας.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, τα μέλη της FOMC θεωρούν ότι υπάρχουν καλοί λόγοι για να αφήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα. Εκτίμησαν πως η «η διατήρηση της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής για κάποιο διάστημα θα βοηθούσε να στηριχτεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεδομένων των εξελίξεων στο εξωτερικό που επηρεάζουν αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες»

Όσον αφορά το ζήτημα του ισολογισμού και τις αγορές στοιχείων ενεργητικού, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τόνισαν ότι «θα χρειαστούν τακτικές παρεμβάσεις στην αγορά για αρκετό διάστημα» ώστε να «διατηρηθεί η αθρόα προσφορά αποθεματικών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.