ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Αισιόδοξος ο Σαρλ Μισέλ παρά τις αγεφύρωτες διαφορές

16:08 - 20 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Αισιόδοξος ο Σαρλ Μισέλ παρά τις αγεφύρωτες διαφορές
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ εμφανίστηκε σήμερα πεπεισμένος ότι «οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταγράψουν πρόοδο στο θέμα του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ» σε μια σύνοδο που ξεκινά παρά τις βαθιές διαφωνίες.

«Οι τελευταίες προσπάθειες για την επίτευξη συμβιβασμού είναι πάντα οι πιο δύσκολες αλλά νιώθω ότι υπάρχει θετική διάθεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να είμαστε σε διάλογο, προκειμένου να λάβουμε μια απόφαση που να ικανοποιεί τις προτεραιότητες της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Μισέλ σε δημοσιογράφους πριν καλωσορίσει τους ηγέτες της ΕΕ για συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συνεδριάζει ως προς το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027. Ουσιαστικά, επί τάπητος τίθενται ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μετά-Brexit εποχή.

Η κατάληξη σε συμφωνία αναμένεται να είναι δύσκολη, όχι μόνο λόγω του Brexit αλλά και από τις αγεφύρωτες διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και των μελών του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και των διαφορετικών απόψεων που εκφράζουν οι 27 ηγέτες κάθε χώρας – μέλους.

Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είχε μιλήσει για κενό 230 δισ. ευρώ μέχρι την επίτευξη συμφωνίας. Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «κάθε χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για συμβιβασμούς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.