ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Είναι νωρίς για να προβλέψουμε τον αντίκτυπο του κοροναϊού

22:17 - 20 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
«Δεν μπορούμε ακόμα να δώσουμε ακριβείς προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα και τον κόσμο για το 2020, μετά την επιδημία του κοροναϊού», δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Τον προηγούμενο μήνα το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,3% το 2020, από 2,9% το 2019 και θα φτάσει το 3,4% το 2021.

Η Γκεοργκίεβα εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την απότομη υποχώρηση στην Κίνα θα υπάρξει εξίσου απότομη επάνοδος, αφού περιοριστεί η επιδημία. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο οι επιπτώσεις να διαρκέσουν για ελαφρώς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αναθεώρησης των προβλέψεών του για την Κίνα ενώ εξετάζει και τις επιπτώσεις που θα έχει η επιδημία στην παγκόσμια οικονομία, είπε η Γκεοργκίεβα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ραμπάτ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρέθηκε στο Μαρόκο για να συζητήσει τις προετοιμασίες για τις συνόδους του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2021 στο Μαρακές.

Διαβάστε επίσης:

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω κοροναϊού

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.