ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη:Στο 1,4% ο ετήσιος πληθωρισμός-Σε υψηλό 12 μηνών ο PMI

13:37 - 21 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη:Στο 1,4% ο ετήσιος πληθωρισμός-Σε υψηλό 12 μηνών ο PMI
Κατά 1,4% ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, από 1,3% τον Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός υποχώρησε 1%, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Eurostat επιβεβαίωσε ότι ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί την ευμετάβλητη κατηγορία των μη επεξεργασμένων τροφίμων και της ενέργειας, επιβραδύνθηκε στο 1,3% τον περασμένο μήνα, από 1,4% τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, σε υψηλό έξι μηνών σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον κλάδο της μεταποίησης να παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης σκαρφάλωσε το Φεβρουάριο στις 51,6 μονάδες από 51,3 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών Markit. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.