ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στην Ιταλία: Έξι κρούσματα κοροναϊού στη Λομβαρδία

16:42 - 21 Φεβ 2020 | Ειδήσεις
Συναγερμός στην Ιταλία: Έξι κρούσματα κοροναϊού στη Λομβαρδία
Έξι κρούσματα κοροναϊού στην επαρχία της Λομβαρδίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι ιταλικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην πόλη Codogno της Λοβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Πρώτος εντοπίστηκε ένας 38χρονος άνδρας, αλλά στη συνέχεια εξετάστηκαν επιπλέον 250 άτομα και βρέθηκαν με κοροναϊό πέντε.

Ο 38χρονος δεν είχε πάει στην Κίνα, αλλά είχε επαφές με άτομο που ταξίδεψε πρόσφατα στην ασιατική χώρα. Οι ιταλικές αρχές θεωρούν πως ο 38χρονος είναι αυτός που κόλλησε και τους υπόλοιπους στο Codogno.

Από τον ιό έχει προσβληθεί και η γυναίκα του, καθηγήτρια λυκείου και ένας οικογενειακός τους φίλος, οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα πνευμονίας.

Όπως είναι φυσικό στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός, ο κόσμος σπεύδει στα νοσοκομεία για να εξεταστεί, ενώ ήδη έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι σε νοσοκομεία για να μπουν άτομα σε καραντίνα.

Προκαλεί αίσθηση πως ο 38χρονος, που θεωρείται πως ήταν ο πρώτος που κόλλησε τον ιό είχε πάει από τις 18 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, εξετάστηκε αλλά πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του.

Την επόμενη μέρα επέστρεψε στο νοσοκομείο και νοσηλεύθηκε. Στο μεταξύ, η σύζυγός του είπε στους γιατρούς ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ο άντρας είχε δείπνο με έναν συνάδελφό του που μόλις επέστρεψε από την Κίνα.

Αυτό το άτομο έχει εντοπιστεί, είναι εντάξει, αλλά έχει απομονωθεί για λόγους ασφαλείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως έχουν υπό έλεγχο την κατάσταση, σημειώνοντας πως έχουν κάνει ήδη πολλά τις προηγούμενες ημέρες και απλώς οι ανακοινώσεις έγιναν την Παρασκευή που η κατάσταση θεωρείται πως έχει εξομαλυνθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:47 - 21 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.